Preventie

‘Voorkomen is beter dan genezen’ – bij volwassenen en vooral bij kinderen

 

Tijdens een afspraak bij een van onze preventie assistentes wordt het gebit grondig gereinigd, zolang het tandsteen alleen maar oppervlakkig aanwezig is.

 

Als plak op de tanden langere tijd aanwezig blijft kan het verkalken en hard worden. Dit noemt men tandsteen. Tandsteen ontstaat ook onder het tandvlees, achter en tussen uw tanden. Dit zijn de plekken die vaak lastiger te poetsen zijn of vaak worden vergeten. Tandsteen kan niet zelf verwijderd worden door het poetsen en dient professioneel te worden weggehaald.

 

Om te voorkomen dat tandsteen en/of plak weer terugkeert op het glazuur en zo ook een risico vormt voor gaatjes (dit alleen door plak), zijn er verschillende aspecten die belangrijk zijn: op de juiste manier poetsen, flossen, stoken of ragen en regelmatige controle bij de tandarts.

 

Tijdens een behandeling bij de preventie assistente wordt er, naast de reiniging ook individuele instructie gegeven. Ook wordt er gekeken naar de eetgewoontes en wat dit kan veroorzaken aan het glazuur. Kortom alles om er samen voor te zorgen het gebit zo schoon mogelijk te krijgen en houden.

 

Voor ons is het belangrijk dat u alle juiste informatie krijgt want u heeft tenslotte uw mondhygiëne voor het grootste gedeelte in eigen handen.

Contact opnemen

Hoofdstraat 88-A
7921 AN Zuidwolde
0528-372555

Inschrijven nieuwe patiënt

Tandartsenpraktijk Zuidwolde staat open voor nieuwe patiënten. In onze moderne praktijk bent u met alle voorkomende tandheelkundige problemen en vragen van harte welkom.

Inschrijven
nieuwe patiënt

Tandartsenpraktijk Zuidwolde staat open voor nieuwe patiënten. In onze moderne praktijk bent u met alle voorkomende tandheelkundige problemen en vragen van harte welkom.